O Kirurškem sanatoriju Rožna dolina

Kirurški sanatorij Rožna dolina je prva zasebna kirurška bolnišnica v Sloveniji. Od njegove ustanovitve, leta 1997, pa do danes je Sanatorij obiskalo že preko 45.000 pacientov. Izvedli smo preko 100.000 ambulantnih pregledov in več kot 35.000 operacij.

V zadnjih letih je Ministrstvo za zdravje dodelilo Sanatoriju koncesije za ambulantne preglede in operativne posege na področjih abdominalne kirurgije, žilne kirurgije, okulistike, plastike in kirurgije roke.

Poleg koncesijske dejavnosti Kirurški sanatorij izvaja tudi nadstandardne samoplačniške storitve in sicer predvsem na področju plastične kirurgije in estetike.

Za paciente, ki obiščejo Sanatorij, skrbi 26 redno zaposlenih medicinskih sester, 8 redno zaposlenih zdravnikov specialistov in 3. specialisti anesteziologi, pogodbeno pa sodelujemo še z 10. zunanjimi zdravniki specialisti.

Kirurški sanatorij ima tri operacijske dvorane, za pooperativno okrevanje in počitek pa je pacientom na voljo 25 postelj, ki so na dveh bolniških oddelkih razporejene v eno in dvoposteljnih sobah. Ambulantni pregledi potekajo v pritličju Kirurškega sanatorija in sicer v petih ambulantnih prostorih ter centru za lasersko dermatokirurgijo. Kirurški sanatorij je opremeljen tudi z laboratorijem za osnovne laboratorijske preiskave, ultrazvokom ter RTG diagnostiko z mamografijo.

Kirurški sanatorij Rožna dolina pri izvajanju vseh svojih dejavnosti sledi svojemu ključnemu poslanstvu utrjevanja in poglabljanja visoke strokovnosti svojih storitev ter skrbnosti in prijaznosti svojega zdravstvenega osebja.