Zakaj Center za estetiko

Estetska kirurgija je sestavni del plastične kirurgije, ki se ukvarja s popravljanjem oziroma izboljšanjem videza posameznih delov telesa.

Iskanje odgovora na vprašanje, kaj natančno je lepota, ima dolgo zgodovino, vendar nanj še vedno nihče ni dokončno odgovoril. Lepota je namreč abstrakten pojem, ki se s časom spreminja, in je močno povezana z vsemi vidiki človekovega življenja. Je čistost prvobitne narave, perfekcija notranjih občutij in želja po simetriji in harmoniji.

Vsakdo si prizadeva za lep videz, saj ta pripomore tudi k boljši kakovosti življenja, vendar velja tudi, da vsak individuum lepoto pojmuje po svoje in da se koncept lepote s kulturo in raso spreminja. Kljub temu pa vendarle obstajajo nekatere poteze in lastnosti, zaradi katerih je posameznik všeč tako sebi kot drugim. Eden izmed načinov, v nekaterih primerih celo edini, kako se približati svojemu lastnemu "idealu", je pomoč z estetsko kirurgijo.

Želja po mlajšem, lepšem oziroma privlačnejšem videzu je skupna vsem ljudem, ne glede na raso, spol, starost, poklic ali gmotni položaj. Uresničenju posameznikove želje se lahko približamo z vrsto estetskih in rekonstruktivnih posegov, ki jih opravljamo v Centru za estetiko.